Thursday, October 20, 2011

Borang Kebenaran Nikah : Settle



Borang kebenaran nikah da settle.
yeay!! *lompat bintang*


Prosedur untuk menyiapkan borang mudah je.

Pertama sekali kamu2 yg ingin bernikah harus la settlekan borang tunang  kamu dulu.
Macam aku, incik tunang duduk Ampang lebih dari 4 bulan tapi die malas nak ambil borang permastautin.
So, incik tunang yg rajin balik kedah aka alamat dalam ic.
Setelah berjumpa dengan imam masjid di sana esoknya die pergi ke PAID Kubang Pasu untuk mendapatkan kebenaran bernikah luar daerah.
Di kedah harga proses hanya RM4.00 shj ye.
Settle.


Sekarang ni kerja kamu2 pula ya.
Bawa borang lelaki yg lengkap dicop dan ditandatangan ke Penolong Pendaftar Nikah kariah kamu.
Di sini kamu juga perlu membawa Wali , 2 orang saksi dan diri sendiri.
PPN kariah saya mahu Wali, Saksi dan Pengantin Perempuan sign borang dihadapan die.
kerana takut ada penipuan.
PENTING! Sila bawa photostat IC Wali dan 2 orang Saksi sekali.
Setelah selesai bawalah borang anda dan pihak lelaki ke PAID.


PAID akan bagi borang kebenaran berkahwin perempuan yg telah diluluskan oleh Pendaftar.
Bayaran proses untuk selangor adalah RM10.00 shj.


Belum selesai lagi...
Bawa borang kebenaran nikah itu ke Penolong Pendaftar Nikah kariah aka Qadhi yg akan nikahkan anda.
Dah hantar baru la selesai semua urusan.
Sekarang baru boleh tido dgn aman dan tunggu hari bahgia anda.


Inilah borang kebenaran nikah aku.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Nota kecil : Cepat la bulan 12.hehe. *miang keladi + miang buluh*


8 comments:

Sue Zaman said...

sue pun dh settle so apa tunggu lg blh lah nikah cepat2... hehehehe

Ezza Z said...

sue :. da settle gak ye? hehe. sue nikah bape ari bulan?

Sue Zaman said...

10/12.. :)

Ezza Z said...

1 week pas zaty la ek?
nnt sue bg alamat ek nnt bg kad.
leh kenal2. :)

Asfiza said...

seronoknyer tgk korang dah settle borang nikah..kita pulak tak sabar..hehe..

salam perkenalan dari asfiza..:)

http://asfizashary.blogspot.com

Fariza said...

HI salam perkenalan :)
alhamdulillah sudah settle ea.
bulan 12 ea. hik3. tgk ticker tu.
gementar. :p
join je. mana tau bertuah. untuk suka2. :)

Ezza Z said...

Fariza pun bulan 12 jugak kan?
sama la kite.

rara pinkmafia said...

tudung tu bli kat jakel dear.