Monday, April 23, 2012

Buku Pink.





23.4.2012 (Isnin)

  • Sampai KKIA Selayang Baru dalam pukul 8 lebih mcm tu.
  • Letak ic dalam bekas bertulis 'kes baru'.
  • P toilet untuk kencing *my lucky cup no is 18*
  • Letak cup urine dalam 'Bilik Urine'.
  • Tunggu Nurse datang untuk cek the urine using kertas panjang yg ada kale kuning n biru.
  • Bersihkan cup dan simpan kertas yg diberi untuk pemeriksaan lanjut.
  • Selepas menunggu selama beberapa jam barulah nama dipanggil.
  • Dalam bilik nurse interview family history n etc2.
  • Nurse mintak ic suami dan sijil nikah.*masa call tanya hari tu die ckp tak payah bawak*
  • Then bawak buku pink ke Bilik Mesyuarat untuk ambil darah.
  • Bawak darah ke makmal then masuk balik bilik mesyuarat.
  • Alhamdulillah HIV Test result Non Reactive, HB test result 13.2 (Excellent Nurse cakap)
  • Bawak buku p jumpa doktor kat bilik 4.
  • Sebelum tu amik nombor kat kaunter depan.*dapat no 26*
  • Tunggu no dipanggil.
  • Doktor tengok result semua tanya pasal family history then doktor cakap 29.6.2012 kena minum air gula.
  • Hari ni tak scan pun sebab doktor ckp baby kecik lagi.
  • Masuk balik bilik yg kena interview tadi untuk dapatkan tarikh next appoinment.
  • Dapat time slip sampai pukul 1.
  • Masa untuk balik office.



Update : Berat terkini 71.4kg *2 Bulan*

6 comments:

Aeen said...

selamat meminum air gula yeh ezza...hehehe.....aeen sampai sekarang nk masuk 5 bulan xpenah lagi scan kat klinik krajaaan...doktor nk tunggu aeen da 21minggu baru nak scan...lambat sgt nk tunggu...2 yang ain tiap2 bulan buat scan kat klink swasta jugak..sekurangnye dpt gak gambar kenangan baby dlm perut..heheh..

Ezza Z said...

@Aeen
Terima kasih ye puan aeen.
Puan Ezza harap dapatla menempuhi cabaran meminum air gula tu.hehe.
KKIA selayang ni ezza tgk tadi perut kecik lg pun die scan gak.
Doktor die pun lembut je.
Ezza pasni pon nak buat scan kat swasta gak.
Aeen,kalau scan kat swasta rate harga die bape?

puan.mila said...

eh berat jgk ezza..org prgnant mmg naik mendadak eh? hehe..ezza dh brp bulan?

dhiera said...

tahniah ezza. dah preggy!

Huda Luna said...

congrats ezza sebab dah peknen! ^___^
jaga diri bebaik eh

~ NANA ~ said...

kalau kena minum air gula, BEST! hihi ;p