Thursday, December 16, 2010

gemuk...gedik...gendut...

petang semalam balik keje je depan rumah da macam used car.banyak giler kete yang bukan milik aku parking depan rumah.paling sakit hati bila jiran depan rumah parking kete dia betol2 tengah jalan.dia ingat dia sorang je ke bayar roadtax,aku pon bayar gak la.

ok,aku bukan nak cerita pasal kete tapi aku nak cite pasal minah yang da berlaki duk depan rumah aku ni.tapi cite pasal kete dulu la kang korg tak paham lak ape kaitan minah yang da berlaki ni dengan kete kan?
cite dia camni bila aku balik je kete depan rumah da banyak,aku tak boleh nak parking macam biasa.so,aku parking senget la.bila da parking senget, jalan tu jadi sempit la tapi aku bukan sengaja.jiran depan rumah yang salah sebab dia parking tengah jalan.(nampakkan yang aku memang tak salah dalam kes ni?)

back to the story, bila matahari da melabuhkan tirainya aku pon berniat dan berhasrat untuk parking kete elok2 .tapi sebelum aku nak alihkan kete aku tiba2 minah yang da berlaki ni sound aku "depankan kete ni sket leh tak?"(nada memang tak boleh blah). "weh minah ko tak leh cakap baik2 dan sopan2 ke?"(aku cakap dalam hati je sebab malas nak gaduh.)

tau tak nape minah da berlaki ni suh aku depankan kete aku?sebab dia tak leh nak belokkan kete dia.tapi yang aku pelik suami dia da tolong bagi instruction kat dia.pon tak pas2 gak."padan muka ko minah yang da berlaki"(dalam hati aku la) tadi ko sound2 aku kan?sekarang rasakan pembalasan tuhan kat ko.hahaha.

klimaks cite ni bila aku cakap "patut la tak pas2 alih kete, lesen holiday.da la gemuk tu yang tak mampu nak alih kete"(maaf jika aku agak diskriminasi kepada orang gemuk).aku tengah geram dengan minah yang da berlaki ni so,aku cakap la ape yang aku suka.minah yang da berlaki ni dengar, aku cakap die gemuk tapi dia just pandang dia tak lawan balik.tapi kalau dia nak lawan aku on je.

pastu laki dia pon agaknya rimas dengan perangai dia yang tak pas2 nak alih kete.laki die soh minah ni duk seat belakang laki die take over.senang giler laki dia alihkan.takde pon laki dia soh aku depankan kete.nampak sangat yang minah ni tak reti bawak kete.aku memang 1st time tengok muka minah ni aku da menyampah walaupon dia takde buat salah kat aku tapi lepas kes ni lagi la aku meluat yang meluak2 kat dia.(ampunkan ezzaty ya allah)*nada macam nabila dalam cite mutiara hati*

lepas kete minah tu blah, aku pon alihkan kete aku elok2.tapi selepas 15minit la baru aku boleh alih kete.ni semua pasal minah yang da berlaki tu.kalau ko terer jap je ko leh alihkan kete ko.tapi sebab ko gemuk tu yang lambat je alihkan kete.(ni kali ke bape tah aku panggil ko gemuk).lepas ni kalau minah ni cari pasal lagi dengan aku siap la.aku tau la nak buat ape kat dia.

sebelum aku menamatkan riwayat minah tu, eh bukan2..sebelum aku menamatkan cite ni aku tunjukkan  lakaran kehidupan rupa minah yang da berlaki tu.












macam ni la rupa minah yang da berlaki tu tapi versi tak pakai tudung la.





p/s : niat nak jadi hamba allah yang paling baik tahun ni berkubur disebabkan perangai minah,jiran,orang tua yang macam zahanam.(takpe ezzaty,tahun depan cuba lagi k.)

4 comments:

deebs said...

woit aci, kasi sabar sikit okay.

Ct_hAjAr said...

tau xpe...sabar bebanyak zaty..giler (nauzubillah mulut..ngehngeh..ngata org, aku pun sama.ya ampun..)

Ezza Z said...

hajar:da abes sabo da tuh.

Ct_hAjAr said...

hahahhaa..bwak bertendang beb..hehhe