Wednesday, August 08, 2012

Check Up 23 week.



Hari ni sampai KK pukul 8 lebih.Macam biasa la orang ramai.
Result check up untuk hari ni.


  • Berat : 71.9kg turun 400gram.
  • HB : 11.7
  • Tinggi rahim : 23/22
  • Tekanan Darah : 98/62
  • Kencing kotor balik. So,next week wednesday kena hantar sampel urine ke makmal.
  • Kena cucuk kancing gigi (1st Dose). Sengal gak la.
  • Kena jumpa dentist then kena cuci gigi.
  • Lepas makan mesti muntah balik so doktor advice tak payah puasa. sedih.
  • Air terlalu kurang dalam badan.Nasib tak kena tahan wad tadi. Fuh lega.


Pukul 1 baru settle. 
Sejak preggy ni asyik kena kecing kotor je. Ada sape2 tau ubat tuk elak kencing kotor tak?

4 comments:

nur said...

wahh br 1st dose cucuk kancing gg..nur da kne 2 kali taw..huhu

Aeen said...

aeen spjg pregnant sekali je kena kencing kotor....if nak elak kencing kotor..minum air kelapa...
aeen lepas tau kena kencing kotor..nak dekat2 tarikh next check up tu minum air kelapa...baru ok...:)

Ezza Z said...

Nur :KK yg nur pergi tu advance.yang ezza ni lambat sikit.hehe.

Aeen :Alhamdulillah aeen kena sekali je.Ezza ni da 2 kali kena.air kelapa ye aeen.ok terima kasih aeen.next week b4 pergi ezza minum air kelapa dulu.

Anonymous said...

mase bg sample air kencing tu , bg sample pertengahan... make sure basuh kemaluan dulu before pee.. sbb kdg2 kencing kotor tu false result sbb contaminated... n jgn lupe minum air masak banyak2... insyaAllah air kencing much more clearer